NordNews
Avem ce spune

La Strășeni a fost deschis încă un magazin social din rețeaua „Merișor”

În orașul Strășeni a fost inaugurat astăzi încă un magazin social din rețeaua „Merișor”, al 129-lea la număr. Beneficiarii acestor magazine sociale, unde produsele de primă necesitate se vând la prețuri accesibile, sunt familiile cu mulți copii, pensionarii, veteranii și persoanele cu venituri modeste. Proiectul magazinelor sociale a fost lansat acum cinci ani de Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii. (P)

Într-un mesaj adresat cu ocazia deschiderii magazinului social de la Strășeni, Ilan Șor a spus că unitatea a fost deschisă la solicitarea mai multor cetățeni, iar beneficiarii vor putea economisi bugetele personale cumpărând produse la prețuri mai mici.

Tot ceea ce face Partidul „ȘOR”, inclusiv și acest minunat proiect, face pentru cetățeni. Sper că în timpul apropiat rețeaua de magazine „Merișor” se va extinde până la peste 200 de unități, astfel ca fiecare locuitor al țării să aibă acces la acestea și să poată economisi bani, a declarat Ilan Șor.

La inaugurarea magazinului social a participat și vicepreședintele formațiunii politice, Vitalie Balinschi. Acesta i-a felicitat pe locuitorii din Strășeni cu această ocazie și a spus că rețeaua de magazine sociale va fi dezvoltată în continuare.

Echipa lui Ilan Șor va continua să susțină dezvoltarea rețelei „Merișor”. Toți s-au convins, chiar și guvernarea distructivă a lui Dodon, numai că nu vrea să recunoască acest lucru, că magazinele sociale au fost colacul de salvare în această pandemie pentru mulți oameni cu venituri modeste, a spus Balinschi.

Prezentă la eveniment, deputata Violeta Ivanov a menționat că rețeaua „Merișor” intenționează să mai deschidă câteva magazine sociale staționare.

Încă cel puțin două magazine sociale vor fi deschise în acest an, iar în curând vor fi puse pe linie încă 65 de magazine sociale mobile. În acest fel, numărul magazinelor sociale va crește până la aproape 200, iar cel al beneficiarilor – până la peste jumătate de milion, a menționat deputata.

La începutul acestei luni rețeaua „Merișor” a deschis un magazin social în orașul Soroca, iar în iunie – la Nisporeni.
Primul magazin social a fost deschis în 2015, în orașul Orhei, de către Ilan Șor. În cei cinci ani, numărul acestora a crescut până la 129. Numărul beneficiarilor se ridică, în prezent, la peste 350 de mii – pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri modeste. Administratorii rețelei „Merișor” dau asigurări că numărul total al magazinelor sociale va crește, în timpul ce urmează, până la aproape 200. Acest fapt va permite ca toți cetățenii țării să aibă acces la produse de primă necesitate la prețuri accesibile.
P.
Acest articol nu corespunde cu politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"