NordNews
Avem ce spune

La Ungheni și la Soroca urmează a fi contruite două stații de epurare

Finanțatorii acestor proiecte sunt Agenția de Cooperare Internațională Pentru Dezvoltare din România RoAid, Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei și USAID, scrie expresul.md
Alexandru Ambros, primarul de Ungheni, a avut recent o întrevedere cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională Pentru Dezvoltare din România (RoAid), cu care a semnat un acord de colaborare.
”Ei vor finanța studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție al stației. La prima etapă se va stabili locația. Mai mult decât posibil, va fi aleasă zona de lângă așa-numitul ”Biohim”, de lângă Prut”, a menționat primarul.
Potrivit lui Alexandru Ambros, o stație de epurare costă între 12 și 15 milioane de euro.
Stația de epurare de la Valea Mare a fost construită în 1975 și este situată la circa 10 kilometri de Ungheni.  În prezent, se atestă o uzură mare a tuturor instalațiilor, astfel că apele uzate, epurate incomplet, prezintă un pericol de poluare pentru râul Prut, dar și pentru sistemele de alimentare cu apă de aici.

Conform aceluiași raport, majoritatea gospodăriilor din raionul Ungheni nu au acces la un sistem de canalizare. Oamenii folosesc fose septice (sistem de canalizare improvizat) cu infiltrarea apei în sol, ceea ce prezintă o sursă de poluare pentru sol și apele freatice.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"