NordNews
Avem ce spune

La următoarele alegeri secțiile de votare s-ar putea deschide cu o oră mai târziu și închide cu o oră mai devreme

La următoarele alegeri prezidențiale secțiile de votare s-ar putea deschide cu o oră mai târziu și închide cu o oră mai devreme. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, un set de propuneri de modificare a Codului electoral și a legislației conexe care va fi remis Parlamentului și Guvernului spre examinare, scrie tv8.md

Astfel, dacă în prezent Codul electoral prevede că votarea se efectuează în ziua alegerilor între orele 07.00 şi 21.00, CEC propune modificarea acestei prevederi, astfel încât secțiile de votare să se deschidă la ora 08:00 și să se închidă la ora 20:00.
În cadrul ședinței de astăzi membrul comisiei Vasile Gafton a spus ce modificări au fost propuse.

S-a lucrat la mai multe aspecte ce țin de îmbunătățirea legislației. S-a modificat capitolul referitor la răspunderea juridică, verificarea listelor și observatori. La noțiuni am renunțat la tendințe, alegeri doi, alegeri generale, pentru că aceste definiții le regăsim în capitole aparte. Au fost operate modificări la articolul ce ține de reflectarea în mass-media. Au fost propuse modificări la Codul contravențional și Codul serviciilor media audiovizuale”, a declarat Vasile Gafton.

Propunerile au fost făcute în urma unei ample analize a cadrului legal, precum și în scopul soluționării adreselor Curții Constituționale emise după desfășurarea alegerilor prezidențiale din 2016, se arată într-un comunicat al CEC.

Astăzi, CEC a aprobat și raportul privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale pentru anul 2019. Documentul va fi prezentat Parlamentului și publicat pe pagina web oficială a comisiei.
Alte hotărâri aprobate în ședință au vizat atribuirea unor mandate de consilier în consiliile locale a mai multor localități.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"