NordNews
Avem ce spune

Lanurile cu levănțică, luate cu asalt de moldoveni. Reacția lui Ion Chicu

Premierul Ion Chicu s-a arătat indignat de comportamentul cetățenilor Republicii Moldova care nu respectă măsurile de prevenire recomandate de medici, în contextul pandemiei de COVID-19. Acesta a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol privind aglomerațiile din ultimele zile din câmpurile de levănțică, unde numeroase persoane merg ca să facă fotografii.

Despre noi, moldovenii… Nu „v-atingem nici c-o floare”. Și nici cu amenzi, că deja nu mai avem dreptul… (aluzie la decizia Curții Constituționale din 23 iunie, NM) Dar când unii din voi veți fi internați în stare gravă la spital – arătați medicului pozele cu levanțică. Medicii de care noi, mioriticii, ne batem joc, vor aprecia „frumosul” din noi. Sunt sigur că majoritatea pasionaților chiar în lanul de levănțică se plâng că „UE-ul ne-a inchis granițele”. Dar de ce ar trebui altfel să se comporte lumea civilizată cu noi, mioriticii?”, a scris șeful executivului pe 27 iunie.

Amintim că în Republica Moldova este în vigoare starea de urgență în sănătate publică. Astfel, cel puțin până pe 15 iulie, sunt interzise mai multe activități, inclusiv aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane și aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă.
Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Ministerul Sănătății, în R. Moldova au fost testate pozitiv cu COVID-19 peste 15,7 mii de persoane. 518 au murit, iar aproape 6 mii s-au însănătoșit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"