NordNews
Avem ce spune

Legendele peşterii lui Hercule, aflată în Africa

În cel mai nord-vestic punct al Africii se află o străveche peşteră plină de mister şi legende.
Conform mitului, Hercule a dormit aici în timpul drumului său către Grădina Hesperidelor de unde dorea să fure merele din aur.
Furtul merelor, despre care se credea că oferă viaţă veşnică, reprezenta a 11-a dintre „Cele douăsprezece munci ale lui Hercule”. Scriitorii din vechime susţineau că grădina se află în apropiere de Lixus (actualul oraş Larache de pe ţărmul Atlanticului), potrivit Atlas Obscura.
O altă poveste spune că peştera are în interiorul său o cale de acces de 24 de kilometri ce lega Marocul de Spania. Altă legendă faimoasă sugerează că maimuţele macac de pe stânca din Gibraltarau sosit astfel din Africa.
Deşi nu îl vei găsi pe Hercule sau maimuţe în peşteră, aceasta merită explorată. Complexul are două deschideri. Una dintre ele,  îndreptată către mare, aminteşte de forma continetului Africii şi se spune că ar fi fost creată de fenicieni. Deschiderea îndreptată către uscat ar fi fost creată de berberii ce au extras roci din stâncă.
Peştera se află în apropiere de farul Cap Spartel ce a fost construit între 1861 şi 1864 de către coaliţia internaţională ce include SUA, Franţa, Spania şi Maroc.
Sursa: descopera.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"