NordNews
Avem ce spune

Legile bugetare au fost votate în lectura a doua, la miezul nopții

Deputații au votat aseară în lectura a doua proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021, proiectul Politicii bugetar-fiscale, legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, bugetul asigurărilor sociale de stat, comunică MOLDPRES.

Legile bugetare au fost adoptate în lectura a doua cu votul a 56 de deputați socialiști, Șor și a celor din Platforma Pentru Moldova.

Astfel, în urma examinării tuturor amendamentelor, deputații au aprobat veniturile bugetului de stat la nivelul de 41,415 miliarde de lei, în creștere cu 4,2 miliarde lei (11,3%) față de bugetul de stat aprobat pentru anul 2020. Majorarea veniturilor se datorează sporirii încasărilor din impozite și taxe și intrărilor de granturi.

Cheltuielile bugetului de stat reprezintă, conform proiectului, 55,399 miliarde de lei, înregistrând o creștere cu 2,2 miliarde de lei (4,1%) față de bugetul de stat aprobat în 2020. Cheltuielile bugetului de stat sunt determinate de obiectivele Politicii bugetare pe termen mediu.

Soldul (deficitul) bugetar se estimează la 13,984 miliarde de lei. Sursele de finanțare a deficitului vor constitui atât cele interne (procurarea cotei părți în capitalul social, mijloace din vânzarea proprietății publice de stat și a activelor băncilor aflate în procedură de lichidare, emisiuni și răscumpărarea valorilor mobiliare de stat), cât și surse externe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"