NordNews
Avem ce spune

Legile pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea, în Monitorul Oficial

Cele patru legi pentru care cabinetul de miniștri și-a asumat răspunderea au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES. Pachetul de documente promulgate ieri de șeful statului prevede modificări la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, Legea bugetului de stat pentru anul 2020, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020, scrie deschide.md

Astfel, în urma modificărilor operate, salariile personalului medical din instituțiile medicale se vor majora în câteva etape: cu 30% de la 1 septembrie 2020, cu încă 30% – începând cu 1 ianuarie 2021, și cu 40% – în prima jumătate a anului viitor. De asemenea, beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum nu depășește 3 000 lei vor benefica de un suport unic în sumă de 700 de lei.
Agenții economici vor beneficia de subvenții din partea statului prin majorarea alocațiilor pentru: fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural +100 mln de lei, fondul de garantare a creditelor pentru sectorul întreprinderilor mici și mijlocii +50 mln de lei. Pentru dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale în cadrul zonelor economice libere Guvernul va aloca 50 mln de lei, totodată pentru programul de stat ”Prima casă” – 20 mln de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"