NordNews
Avem ce spune

Legislativul a acordat vot de neîncredere conducerii ANRE

Parlamentul a calificat vineri activitatea conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a Consiliului Concurenței drept ineficientă, comunică MOLDPRES.

După audierea conducerii ANRE cu privire la creșterea prețurilor la carburanți, deputații au acordat vot de neîncredere conducerii instituției și au cerut demisia Consiliului de Administrație al acesteia. Hotărârea a fost adoptată cu majoritatea voturilor parlamentarilor, prezenți în sală.

În hotărâre se menționează că în perioada de criză pandemică și criză economică, regulatorul național nu a întreprins nicio măsură în vederea prevenirii scumpirii prețurilor la carburanți, precum și nu a avut un rol proactiv în vederea prevenirii creșterii bruște a prețurilor acestora, există suspiciuni rezonabile privind încurajarea și susținerea indirectă a înțelegerilor de cartel de pe piață.

Având în vedere faptul că Consiliul Concurenței s-a autosesizat despre situația de pe piața carburanților și a lansat investigarea înțelegerilor de cartel, în termen de maximum 30 de zile va prezenta Comisiei economie, buget și finanțe raportul de investigație și propunerile de redresare a situației, se mai spune în hotărârea Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"