NordNews
Avem ce spune

Liderului Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă a Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, s-a deplasat marți la punctul de trecere Leușeni pentru a debloca situația privind unioniștii staționați între punctele de trecere a frontierei de stat, scrie infoprut.ro
Toți participanții la Marșul Centenarului au primit permisiunea de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, mai puțin George Simion.
„(George Simion – n.r.) urmează să primească interdicție în conformitate cu legea, după ce a demonstrat un comportament agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”. Acestea sunt argumentele invocate de grănicerii Republicii Moldova.
Participanții la Marșului Centenarului au hotărât să intre în greva foamei în fața magazinului duty-free de la vama Albița.
Unioniștii cer asistența consulară a Ambasadei României.
35 dintre unioniști, cetățeni ai României, au primit luni interdicții de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.
Cel mai mic dintre aceștia are 6 ani și a venit din Strasbourg împreună cu mama lui și cu sora de 12 ani special pentru a merge pe jos până la Chișinău.
Motivele invocate de poliția de frontieră a Republicii Moldova sunt dintre cele mai confuze. Inițial, autoritățile de peste Prut au explicat că de vină ar fi fost o defecțiune a sistemului informatic, apoi le-au spus tinerilor că nu ar fi avut motive întemeiate ca să treacă granița, pentru ca în final, într-un comunicat presă, aceștia să invoce o presupusă perturbare a liniștii publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"