NordNews
Avem ce spune

Lista actualizată a statelor a căror cetățeni vor fi obligați să stea în carantină la intrarea pe teritoriul R.Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova, care intră în vigoare pe 23 noiembrie curent, sscrie radiochisinau.md. 

Lista este elaborată în conformitate cu hotărârea din 21 august curent a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

„Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 100 de cazuri la 100.000 populație”, precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică și vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „Zona Roșie”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"