NordNews
Avem ce spune

Lista beneficiarilor de pașapoarte diplomatice ar putea fi extinsă

Directorul și Directorul-adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și de ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care vor asigura protecția oficialilor în cadrul deplasărilor peste hotarele țării ar putea beneficia de pașaport diplomatic. Proiectul de lege a fost examinat astăzi de către Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, scrie tv8.md

Documentul are ca obiectiv actualizarea legislației în acest domeniu și a listei persoanelor care, în virtutea postului deținut sau a specificului funcțiilor pe care le exercită, întreprind multiple deplasări în interes de serviciu peste hotarele Republicii Moldova.

Persoanele care vor putea beneficia de pașaport diplomatic vor fi numite sau înaintate prin hotărâre de Guvern sau prin ordinul Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și funcționarilor din cabinetul Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

De asemenea, proiectul prevede o nouă categorie de persoane care vor beneficia de pașaport diplomatic. Este vorba de Directorul și Directorul-adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și de ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care vor asigura protecția  oficialilor în cadrul deplasărilor peste hotarele țării.

Proiectul conține o prevedere prin care autoritatea care a solicitat perfectarea pașaportului diplomatic sau de serviciu pentru un angajat este obligată să înștiințeze, în termen de 5 zile lucrătoare, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene despre pierderea acestui drept de către respectivul angajat. Adițional, titularul pașaportului va fi obligat să predea pașaportul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în termen de 5 zile lucrătoare din ziua pierderii acestui drept.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut, în prima lectură, de Legislativ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"