NordNews
Avem ce spune

Litvinenco către deputații BeCS: Vă este frică că Procuratura va deveni independentă, iar hoții se vor regăsi în pușcării

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că motivul principal al moțiunii simple depuse de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împotriva activității sale ar fi faptul că organele procuraturii au pornit un dosar penal pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, scrie deschide.md

Nu vă place ceea ce s-a întâmplat în cazul procurorului general suspendat, Stoianoglo. Probabil, nu vă place că ați pierdut un om de-al vostru. Vă este frică că Procuratura va deveni independentă, iar hoții se vor regăsi în pușcării, că averile furate nu mai sunt în siguranță”, a declarat el în plenul Parlamentului.

Ministrul a adăugat că guvernarea nu a renunțat la reforma sistemului justiției, iar proiectul care prevede evaluarea judecătorilor va fi consultat atât cu experții naționali, cât și internaționali.

Nu am renunțat la reforma justiției. Considerăm că fără ea nu este posibilă curățarea sistemului. Evaluarea trebuie făcută atent, în consultare cu partenerii… Pentru noi este important să adoptăm o lege care să aibă o finalitate în sensul curățirii sistemului juridic de cele mai toxice și nocive elemente”, a precizat el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata