NordNews
Avem ce spune

LIVE | Curtea de Apel Bălți decide dacă Tauber rămâne în cursa electorală

După ce Judecătoria Bălți a decis eliminarea din cursa electorală a Marina Tauber, candidata Partidului „ȘOR” s-a adresat Curții de Apel Bălți. 

„Credem că Curtea de Apel ne va da dreptate. Noi nu am încălcat nimic. Ceea ce se petrece acum, în jurul acestui caz este un circ și un teatru de prost gust. Toată lumea care este implicată în acest dezmăț va fi pedepsită conform legii”, a declarat Marina Tauber după ședința de judecată.

În aceste clipe, la Curtea de Apel Bălți are loc o ședință pe acest caz.

Întrunită astăzi, 04 decembrie, în ședință, Comisia Electorala Centrală (CEC) a solicitat Curții de Apel (CA) Bălți să se expună asupra termenului de executare a deciziei primei instanțe, care a decis, tot astăzi, excluderea candidatei Patidului Șor pentru fotoliul de primar de Bălți, Marina Tauber, din cursa electorală.

Apărătorii Marinei Tauber susțin că aceasta rămâne în continuare concurent electoral, împofida deciziei instanței.

„Trimiteți mesajul întregii comunități, că Marina Tauber rămâne în continuare concurent electoral cu acte în regulă, până la proba contrarie. În cazul respectiv, până nu va fi o decizie, cel puțin, pronunțată de Curtea de Apel Bălți, doamna Tauber participă la alegerile din turul doi pentru funcția de primar al municipiului Bălți”, a adăugat Vadim Banaru, reprezentant cu drept de vot consultativ.

Mâine, în șase localități din Republica Moldova vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar. Toate buletinele de vot au fost transmise în teritoriu, astăzi urmând să ajungă în birourile electorale ale secțiilor de votare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"