NordNews
Avem ce spune

LIVE | Paris: Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, folosite de polițiști pentru a dispersa protestatarii ieşiţi în stradă din cauza scumpirii carburanţilor

Poliţiştii francezi au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în Paris pentru a dispersa protestatarii care îşi manifestă dezacordul faţă de scumpirea carburanţilor, în a doua săptămână de manifestaţii, relatează Le Figaro, scrie mediafax.ro

LIVE: 'Yellow vest' protesters rally against fuel tax in Paris

'Yellow vest' protesters rally against fuel tax in Paris French anti-fuel tax protesters are gathering in the streets of Paris to demonstrate against rising fuel prices and a planned fuel tax.

Gepostet von Ruptly am Samstag, 24. November 2018

 
Altercaţiile dintre forţele de ordine şi cetăţeni au avut loc în zona Champs Elysees, după ce protestatarii au încercat să treacă de un cordon al poliţiei care păzeşte intrarea în Palatul Elysee.
Cel puţin o persoană a fost arestată, au anunţat surse din cadrul poliţiei. Protestatarii au pancarte cu mesajele „Demisia lui Macron” şi „Franţa este nervoasă”.
Manifestaţiile au început sâmbăta trecută, când peste 280.000 de persoane au luat parte la proteste în peste 2.000 de locaţii din ţară.
La protestul de sâmbătă participă mii de persoane. Peste 3.000 de poliţiti au fost trimişi la Paris pentru a supraveghea manifestaţia.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care toţi şoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga ţară, obstrucţionând accesul la depozite de carburanţi, centre comerciale şi unele fabrici.
Manifestanţii protestează faţă de scumpirea preţurilor carburanţilor după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"