NordNews
Avem ce spune

LIVE // Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 19 noiembrie 2020

După o pauză de două luni, deputații se întrunesc astăzi, 19 noiembrie,  în cadrul Legislativului.

Parlamentarii vor examina mai multe proiecte de legi pentru ratificarea unor acorduri, inclusiv Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.

Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe proiecte sociale, inclusiv privind fondurile de pensii facultative, pentru modificarea Legii ocrotirii sănătății, pentru modificarea Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice.

Ora 10.07 – A început ședința cu 92 de deputați;

Ora 10.13 – Deputații au votat contra audierea prim-ministrului Ion Chicu în cadrul Legislativului, cu privire la Arena Chișinău;

Ora 10.20 – Platforma Demnitate și Adevăr a cerut crearea unei comisii de anchetă cu privire la crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la „spălătoria”  banilor murdari în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare. Proiectul a fost votat de Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate dar şi platforma parlamentară Pentru Moldova. Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi.

Ora 10.23 – Platforma Demnitate și Adevăr a propus parlamentului un proiect de lege care ar oferi posibilitatea cetățenilor aflați peste hotare să voteze timp de două zile și, totodată, suplinirea (dublarea) numărului de buletine de vot de la 5 000 la 10 000. Inițiativa nu a fost susținută de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) dar și platforma parlamentară Pentru Moldova (din care face parte Partidul ȘOR și deputații plecați din PRO MOLDOVA).

Ora 10. 48 – Deputații Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au înaintat moțiunea simplă asupra activității Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova.

Ora 10.56 – Deputații examinează proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative/ Legea nr.548/1995 cu privire la Banca Națională a Moldovei. Proiectul prevede modificarea actelor legislative: legea cu privire la Banca Națională a Moldovei, legea cu privire la activitatea bancară, legea cu privire la redresarea și rezoluția băncilor, codul administrativ, penal, codul de procedură penală dar și codul de procedură civilă.

Ora 11:56 Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative/ Legea nr.548/1995 cu privire la Banca Națională a Moldovei a fost votat în lectura a doua de 87 de deputați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata