NordNews
Avem ce spune

Lloyd Austin: „Nouă ţări vor furniza Ucrainei peste 150 de tancuri de tip Leopard”

Nouă naţiuni și-au asumat angajamentul de a furniza Ucrainei peste 150 de tancuri de fabricaţie germană de tip Leopard, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, cu ocazia reuniunii prin videoconferinţă a Grupului de contact (reuniunea Rammstein), jurnal.md. 

„Coaliţia ţărilor care donează tancuri Leopard Ucrainei continuă să se extindă. Nouă ţări s-au angajat să furnizeze Ucrainei peste 150 de tancuri Leopard”, a afirmat Lloyd Austin, citat de cotidianul Le Monde.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, s-a declarat „optimist” în legătură cu rezultatele reuniunii Grupului de contact şi a salutat angajamentele coaliţiei anti-Kremlin.

Germania a acceptat în ianuarie, pe fondul presiunilor exercitate de Statele Unite şi de alte naţiuni din NATO, să livreze Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 şi să autorizeze transferul de vehicule de acelaşi tip de către alte ţări europene. În plus, Berlinul a autorizat exportul în Ucraina al unor tancuri de tip Leopard 1. Statele Unite vor furniza Ucrainei, în cadrul acordului cu Germania, 31 de tancuri de tip M1 Abrams.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"