NordNews
Avem ce spune

Localitatea din România unde primești gratuit o casă. Care sunt condițiile

Există un loc în România unde ți se oferă o casă gratuit doar dacă vrei să locuiești acolo. Această localitate se află la doar 50 de kilometri de Botoșani, acolo unde familiile tinere vor putea beneficia de locuințe gratuite din partea primăriei, scrie ziaruldeiasi.ro.

Este vorba despre localitatea Drăgușeni, județul Botoșani, unde primarul Eugen Nichita a început să cumpere pe banii primăriei casele abandonate și să le pună la dispoziție familiilor nevoiașe, cu mulți copii.

Comuna are o populație de 2.300 de locuitori, dar dincolo de faptul că este în scădere, cei mai mulți sunt bătrâni, tinerii optând pentru drumul străinătății. Astfel, prin această inițiativă, se dorește repopularea comunei.

„Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, a transmis Eugen Nechita, potrivit adevărul.ro.

Mai mult decât atât, edilul este de părere că prin această metodă rezolvă două probleme ale comunităţii, una legată de susţinerea tinerilor care nu au locuinţă, iar a doua legată de salvarea de la degradare a imobilelor nelocuite.

O familie s-a mutat deja într-o astfel de casă aflată în satul Podriga, comuna Drăgușeni.

„Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”, a spus săteanca mutată în locuința primită de la Primărie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"