Localitățile din R. Moldova pot concura pentru obținerea titlului de „Capitala Tineretului 2020”

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Localitățile din Republica Moldova pot candida pentru obținerea titlului de „Capitala tineretului 2020”. Învingătorul programului, lansat luni, 7 octombrie, la Chișinău va beneficia de un suport de circa un milion de lei prin desfășurarea activităților dedicate tinerilor. Dosarele de participare pot fi depuse până la 8 noiembrie curent, transmite MOLDPRES.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Adrian Băluțel, a declarat astăzi că programul presupune selectarea unei localități în cadrul căreia pe parcursul unui an vor fi concentrate activități de tineret, inclusiv Festivalul tineretului și Ziua internațională a tineretului. Programul a fost inspirat din practica europeană. „Programul se desfășoară în Republica Moldova începând cu anul 2011 și are scopul de a concentra activitățile de tineret într-o anumită localitate, care își dorește să pună accent pe tineret. În aceste sens, se produc două lucruri pozitive. Pe de o parte, se pune accent pe tinerii din țară, care au ocazia să beneficieze de mai multe activități și mai multe oportunități, iar pe de altă parte – programul este o șansă de dezvoltare a localității câștigătoare”, a spus Băluțel.

Învingătorul programului va beneficia de suport de circa un milion de lei, oferit localității indirect, inclusiv prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale din localitate sau al programelor și activităților susținute de către autoritățile centrale.

La program pot aplica autoritățile administrațiilor publice locale de nivelul I, precum și municipiile clasificate ca autorități publice locale de nivelul II. Excepție fac municipiul Chișinău și localitățile care au deținut titlul de „Capitala tineretului” în ultimii trei ani. Dosarul va conține în particular planul de acțiuni pe care localitatea planifică să le implementeze pe parcursul anului în domeniul tineretului și declarația de susținere financiară din partea administrației publice locale în susținerea realizării activităților. Actele vor putea fi depuse începând de astăzi și până la 8 noiembrie.

Programul „Capitala Tineretului 2020” a ajuns în acest an la cea de-a zecea ediție. În acest an, titlul de „Capitala tineretului” este deținut de satul Costești din raionul Ialoveni.

leave a reply