NordNews
Avem ce spune

Locuitorii din Zaporojie: ,,Ne este frică că autoritățile nu ne vor avertiza la timp și se va răspândi o psihoză”

Locuitorii din Zaporojie sunt speriați și trăiesc cu gândul că în fiecare minut ar putea apărea o tragedie. Acestora le este frică că autoritățile nu îi vor putea avertiza la timp și că în rândul populației se va răspândi o psihoză, informează digi24.ro

Autoritățile ucrainene refac planurile pentru notificarea locuitorilor din jurul centralei nucleare Zaporojie. Sunt modificate și rutele de evacuare și modurile în care oamenii vor fi anunțați de un accident nuclear.

Sunt luate în calcul toate variantele de mesagerie instant, inclusiv telegram. Incidentul de ieri, când centrala a depins de generatoarele diesel, a speriat mulți ucraineni.   Femeie din Zaporojie: ,,Bineînțeles că sunt speriată. Toată lumea este speriată. Nu știm ce se va întâmpla sau ce ne așteaptă după fiecare secundă sau minut care trece. Am auzit că deja că se împarte iodură de potasiu în regiunea Khortytsia. Nu știu dacă este adevărat sau pur și simplu o metodă de a răspândi frica”.

,,Există temeri că autoritățile ucrainene nu vor putea să ne avertizeze la timp (în cazul unui dezastru nuclear n.r.) sau că nu vom răspunde bine la un astfel de incident. Există temeri că se va răspândi o psihoză în rândul localnicilor, care ar putea provoca panică în rândul populației”, spune o altă femeie.

Locuitor din Kiev: ,,Cred că orice persoană care gândește se teme, toată lumea se teme. Ne cunoaștem vecinul, știm de ce este capabil, înțelegem că situația de acum poate avea multe consecințe. De aceea, ne temem”.

,,Bineînțeles, toată lumea se teme, întreaga planetă se teme. Vreau ca situația să fie iar pașnică. Vreau ca inspectorii să ajungă la centrală”, spune un alt ucrainean. Șeful Energoatom a avertizat, într-un interviu pentru CNN, că rușii continuă să amenințe centrala cu topirea. Oficialul s-a referit la vehiculele parcate lângă instalații vulnerabile, fără de care centrala nu poate funcționa în siguranță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"