NordNews
Avem ce spune

Loretta Handrabura, fosta ministră a Tineretului din Republica Moldova, candidează la alegerile parlamentare din România

O fostă ministră a Tineretului din Republicii Moldova candidează la alegerile parlamentare din România. Este vorba despre Loretta Handrabura. Politiciana este pe locul doi pe listele Partidului Mișcarea Populară pentru diaspora. Handrabura va candida în circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării. Anunțul a fost făcut de deputatul român originar din Republica Moldova, Constantin Codreanu, scrie agora.md

 

Lista la Senat este deschisă de domnul Catalin Avramescu, fost ambasador al României în Finlanda şi Estonia, fost consilier prezidențial în mandatul președintelui Traian Băsescu, doctor în filosofie, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București.

Pe locul 2, este doamna Loretta Handrabura, doctor în filologie, conferințiară universitară, fost ministru al Tineretului și Sportului, fost viceministru al Educației, negociatoare a Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană”, a scris Codreanu.

Loretta Handrabura este o conferențiară universitară, și politiciană din Republica Moldova. A deținut funcția de viceministru al Educației a Republicii Moldova de la 20 noiembrie 2009 până în iulie 2015 și a fost ministru al Tineretului și Sportului al Republicii Moldova între 30 iulie 2015 și 20 ianuarie 2016.

A început să activeze pe scena politică în anul 1992, devenind membră a Partidului Social Democrat, unde a deținut funcțiile de președintă a organizației de femei, dar și de vicepreședintă pe probleme sociale. În anul 2007 a fost aleasă de pe listele acestui partid în Consiliul municipal Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"