NordNews
Avem ce spune

Lovituri cu rachete la Herson. Presa rusă anunță decesul unui fost deputat ucrainean

Fostul deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Aleksei Juravko, a murit în urma unei lovituri cu rachete asupra unui hotel din centrul orașului Herson. Anunțul a fost făcut de agenția rusă Tass, care îl citează pe șef adjunct al administrației militar-civile din regiunea Herson, Kirill Stremousov, scrie NewsMaker. 

„Da, Juravko a murit, din păcate. Chiar ieri am vorbit cu el. Nu există cuvinte”, a spus Stremousov.

„Era într-un hotel. Rachetele au lovit direct de el. Din nou, acolo nu există baze militare”, a adăugat el.

Potrivit Tass, așa numita administrați ea regiunii Herson a calificat atacul cu rachete asupra hotelului drept un act terorist planificat de Ucraina. Între timp, Ucraina nu a venit cu nicio reacție deocamdată la acuzațiile Rusiei. Presa ucraineană scrie despre decesul fostului deputat ucrainean cu referire la sursele rusești din mass-media.

Potrivit Ukrainskaia Pravda, Juravko este fost membru al „Partidului Regiunilor” din Ucraina, formațiune politică din care a făcut parte din anul 2006 până în anul 2015, atunci când a fugit în Rusia, țară în care a locuit până la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. De la începutul războiului, Juravko a sprijinit agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"