NordNews
Avem ce spune

Luc Devigne: Maia Sandu este „ultima șansă ca Moldova să nu ajungă un stat eșuat”

Un înalt diplomat al Uniunii Europene a declarat că Maia Sandu, președinta aleasă a R. Moldova, va beneficia de ajutorul blocului comunitar pentru că ea este „ultima șansă ca Moldova să nu ajungă un stat eșuat”, scrie deschide.md.

Luc Devigne, directorul interimar pentru Rusia, Parteneriatul Estic și Asia Centrală în Serviciul European de Acțiune Externă, a făcut declarația marți, la o întâlnire online avută de Sandu cu membrii Comisiei de politică externă din Parlamentul European. Devigne a spus că recenta adoptare a unor legi controversate în parlamentul de la Chișinău de către deputați „înhăitat” cu criminali implicați în devalizarea sistemului bancar este „șocantă” și a stârnit „îngrijorări serioase”.

Adepții socialiști ai președintelui în exercițiu Igor Dodon și deputații afiliați Partidului Șor au votat, între altele, pentru a scoate din subordinea viitoarei președinte Serviciul de Informații și Securitate, o instituție crucială pentru îndeplinirea promisiunilor lui Sandu de combatere a corupției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"