NordNews
Avem ce spune

Lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii  Domnului”din Ocnița, reluate

Recent, au fost reluate lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii  Domnului” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Miercuri, 3 martie 2021, specialiști din cadrul ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare pe șantierul din Călărășeuca. Echipa ADR Nord s-a întâlnit la fața locului cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. Lucrările decurg conform graficului.

Lucrările în cadrul proiectului au demarat în noiembrie 2020. Proiectul prevede asfaltarea unei porțiuni de drum cu o lungime de 4,62 km. Până la sfârșitul anului trecut, operatorul economic a asfaltat o porțiune de drum cu o lungime de 1 km. Totodată, urmează să fie renovate capital două poduri, va fi construită o stațiune de popas, un grup sanitar și va fi amenajată o parcare pentru autoturisme.

Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea «Adormirea Maicii Domnului» din satul Călărășeuca” constituie 22,45 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Până în prezent, în cadrul proiectului au fost valorificați 1,51 milioane de lei. Până la sfârșitul anului 2021, urmează să fie valorificați 20,94 milioane de lei, alocați prin decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale nr. 04/21 din 28 ianuarie 2021.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"