NordNews
Avem ce spune

 Lupta lui Voronin cu ambasada

Reacțiile „opoziței” parlamentare de stânga la hotărârea Guvernului R. Moldova de a acorda Ambasadei SUA terenul vechiului Stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al ambasadei sunt mai mult decât previzibile, așteptate.
Socialiștii au fost monoliți, afirmând că sunt categoric împotriva acestui proiect, găsind mai nimerit edificarea pe acest teren a unui centru de artă contemporană, a unui stadion sau a unui parc. Șeful lor, Igor Nicolaevici Dodon, a fost ferm, ca un bolșevic pur sânge: „Nu voi semna acest proiect de lege!”
La rândul său, vechiul, aproape expiratul comunist, Vladimir Voronin toarnă opinia sa în litere de lozincă: „Terenul fostului Stadion Republican este prea gras pentru Ambasada SUA”. Așa este, Vladimir Nicolaevici, dar terenul pentru Ambasada Rusiei, sediu edificat în 2000, când vă aflați tot în opozițe, era mai „suplu”?  Spunem asta, când ne gândim nu numai la mărimea teritoriului acordat, dar și la faptul că atunci, pentru a fi edificat sediul ambasadei, au fost dărâmate mai multe clădiri de locuit. Nu țin minte să vă fi urcat pe bronevik.
Nu sunt încântat nici eu de  acest proiect, chiar ne-am îmbrățișa voluptos cu socialiștii în mijlocul ideii „unui centru de artă contemporană, a unui stadion sau a unui parc”. Dar știind prea bine că viețuiesc în „țara tuturor minunilor”, teamă mi-e că terenul vechiului stadion, lăsat așa de izbeliște, ar deveni, cu vremea, o mică junglă basarabeană plină de gunoi, de pisici și câini fără stăpâni și de boschetari fără maniere.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"