NordNews
Avem ce spune

Macron l-a primit pe Lavrov pentru a discuta despre Siria şi Ucraina

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi şeful diplomaţiei de la Paris, Jean-Yves Le Drian, i-au primit marţi, la Palatul Elysee, pe ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, şi generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al Rusiei, pentru a discuta despre conflictele din Siria şi Ucraina, potrivit preşedinţiei franceze, transmite agerores.ro
Conform AFP, această reuniune, neanunţată şi desfăşurată într-un format neobişnuit, a urmat la puţine ore după cea avută la Berlin de cei doi oficiali ai Moscovei cu cancelarul german, Angela Merkel, şi ministrul de Externe, Heiko Maas.
Întâlnirea a avut loc la cererea preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a discutat cu Emmanuel Macron la finalul săptămânii trecute, potrivit Palatului Elysee.
Lavrov şi Gherasimov s-au aflat luni în Israel unde s-au întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu.
La Elysee, discuţiile s-au axat pe Siria şi Ucraina, a indicat preşedinţia franceză.
În privinţa Siriei, Moscova a precizat, după întâlnirea de la Berlin, că unul din subiectele abordate a fost „întoarcerea refugiaţilor” sirieni, care au fugit în masă spre Liban, Iordania, Turcia, dar de asemenea Germania.
Parisul şi Moscova au efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă o operaţiune umanitară comună în Siria, într-o enclavă rebelă recucerită de regim în aprilie.
Această operaţiune umanitară comună a fost realizată în premieră în Siria de Rusia, care a schimbat din 2015 situaţia războiului după intervenţia sa militară în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad, şi o ţară occidentală.
Turneul efectuat de Lavrov şi Gherasimov are loc la o săptămână după summitul Donald Trump-Vladimir Putin, la care Moscova a propus între altele americanilor să lucreze împreună în ce priveşte problema refugiaţilor sirieni şi reconstrucţia Siriei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"