NordNews
Avem ce spune

Mafia italiană, cu ochii pe vaccinurile anti-COVID: „Este aurul lichid al anului 2021”

Poliția italiană avertizează că Mafia încearcă să pună mâna pe vaccinurile anti-COVID, argumentând că cererea foarte mare și oferta scăzută transformă acest produs într-o marfă extrem de căutată, un adevărat „aur lichid al anului 2021”, după cum le-a numit șeful Interpolului, scrie jurnal.md. 

„Interesul în vaccin se datorează cererii mari și rezervelor mici”, se arată într-un raport intern al departamentului poliției care monitorizează infiltrarea mafiei în economie, scrie Agenzia Italia.

Secretarul general Interpol, Jurgen Stock, a avertizat că vaccinul va deveni „aurul lichid al anului 2021”, estimând că grupări criminale vor încerca să-l fure din depozite sau atacând mașinile de transpor. Mita către autoritățile sanitare este o altă modalitate prin care infractorii vor încerca să ajungă mai repede în posesia vaccinului.

Mafia italiană a exploatat deja pandemia, accesând în mod fraudulos ajutoarele economice, iar acum pare că „vânează” miliardele de euro pe care Italia le va primi de la Uniunea Europeană ca fond de recuperare economică, notează B1.ro.

O altă modalitate prin care mafia profită de pandemie, arată oamenii legii, este de a împrumuta cu bani companiile aflate în dificultate, pentru că apoi să le preia bunurile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"