NordNews
Avem ce spune

Mai mult de jumătate din cetățenii R. Moldova au o imagine pozitivă despre Uniunea Europenă

Proiectul  „VECINII UE de la Est”, finanțat de UE,  a realizat sondajul de opinie publică 2019 în cele șase țări membre ale Parteneriatului Estic (PaE) – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Sondajul a fost organizat între februarie și aprilie 2019 și s-a bazat pe interviuri față-n-față pe un eșantion reprezentativ de 1000 persoane  în fiecare țară.
Sondajele anuale se realizează deja al patrulea an consecutiv,  primul fiind efectuat în 2016. Rezultatele sondajelor realizate în cele șase țări sunt prezentate în rapoarte naționale și într-un raport consolidat de analiză regională.
Rezultatele sondajului efectuat în R. Moldova arată că 65% din persoanele de la noi au încredere în Uniunea Europeană, iar 85% din moldoveni sunt conștienți de sprijinul financiar din partea UE,  53% dintre care consideră că sprijinul este eficient. Prin urmare , 68% din moldoveni consideră că relațiile cu Uniunea Europeană sunt bune. Totodată, mai mult de jumătate din cetățenii  republicii (55%) au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană (UE), 33% au o imagine neutră despre aceasta și numai 10% au o atitudine negativă.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"