NordNews
Avem ce spune

Mai mult decât 16 mii de persoane au solicitat intervenția ambulanței timp de o săptămână

Mai mult decât 16 mii de persoane au solicitat intervenția ambulanței, timp de o săptămână. 5647 de pacienți dintre care 1287 de minori au avut nevoie de transportare asistată la spital. 

De cele mai multe ori, ambulanța a fost solicitată din cauza urgențelor respiratorii, urmate de urgențe cardiovasculare – 3311 de solicitări, inclusiv 60 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 2085 de solicitări, inclusiv 252 de accidente vasculare cerebrale.

Peste o mie de cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de ajutor medical înainte de a fi transportați la spital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 42 de accidente rutiere, în urma cărora au suferit 64 de persoane, printre care 13 minori. La necesitate, în funcție de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spital.

La Serviciul de Urgență au parvenit 73 de apeluri pe motivul urgențelor toxice. Ambulanța a fost solicitată la 25 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon; 23 de persoane cu intoxicație medicamentoasă și la 13 cu intoxicație alcoolică.

Săptămâna trecută echipele AMU au intervenit la 35 de persoane cu combustii, una cu degerătură și o persoană cu hipotermie, ulterior pacienții au fost transportați la spital

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata