NordNews
Avem ce spune

Mai multe documente Covid falsificate, depistate în urma unor percheziții

O rețea specializată în falsificarea și vânzarea testelor cu rezultat negativ la Covid -19 a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest. În urma unor percheții au fost ridicate certificate de vaccinare anti Covid-19, teste cu rezultat negativ și suporturi de stocare a informațiilor cu privire la imunizările false și liste cu beneficiarii acestora.

Aceste măsuri complexe au fost desfășurate de către polițiștii de frontieră în contextul depistării testelor PCR false în punctele de trecere a frontierei de stat. Drept urmare, a fost demascat  un grup specializat în elaborarea și vânzarea acestor documente false. Membrii rețelei racolau persoane care aveau nevoie de teste sau chiar certificate de vaccinare, apoi le prelucrau datele personale pentru tipărirea actelor solicitate.

În rezultatul descinderilor autorizate de către Procuratura din Ungheni, polițiștii de frontieră  au constatat că această rețea dispunea de tehnică modernă specială pentru imprimarea și prelucrarea imaginilor, cu ajutorul căreia realizau documentele solicitate. Suplimentar, au fost ridicate suporturi de stocare a informației cu privire la imunizările false și beneficiari ai acestor teste, certificate de vaccinare și teste false ce aveau însemnele unor instituții medicale din R. Moldova, România, Marea Britanie și altele.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art. 361 al(2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, persoanele riscă de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau  închisoare de până la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata