NordNews
Avem ce spune

Mai multe lecții online și simularea examenelor de BAC: Proiectul „Educație online" intră în cea de-a doua etapă

Proiectul „Educație online” intră în cea de-a doua etapă ce prevede completarea bibliotecii digitale cu lecții noi din curricula școlară pentru perioada de studii: septembrie- aprilie, pentru clasele a I-XII. În proces sunt antrenați peste 300 de profesori și 170 de coordonatori-avizori din întreaga țară, scrie agora.md.

În prima etapă a proiectului au fost înregistrate 2.500 de cursuri video, iar pentru etapa a II-a a proiectului va fi esențial ca fiecare lecție înregistrată să includă și sarcini interactive, pentru consolidarea cunoștințelor elevilor pentru o materie sau alta, potrivit precizărilor viceprimarului de ramură, Angela Cutasevici.

Proiectul va fi completat cu procese mai extinse, precum simularea examenelor de BAC sau cele de promovare, informează reprezentanții Primăriei Chișinău.

Potrivit coodonatorului Proiectului, Daniela Munca-Aftenev, șef-adjunct al Direcției educație, tineret și sport, pregătirea materialului video pentru lecții din curricula națională vine să ajute cadrele didactice pentru a asigura procesul educațional în condiții de pandemie, unde managerii de instituții pot aplica cel puțin unul din cele șapte scenarii pentru activitate, propuse de ministerul de resort.

Amintim că Ministerul Educației propune șapte modele pentru reluarea învățământului școlar din luna septembrie. În urma discuțiilor la nivel local, între directorii instituțiilor de învățământ, profesori, părinți și elevi, fiecare instituției își va alege și adapta propriu model de activitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"