NordNews
Avem ce spune

Mai multe medicamente compensate pentru bolnavi

Persoanele care suferă de bronşită acută po beneficia de medicamente compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. Afecţiunea respectivă a fost inclusă în lista maladiilor prioritare frecvent întâlnite în practica medicului de familie, în contextul creşterii numărului de pacienţi cu infecţii respiratorii acute care se tratează la domiciliu şi evoluţiei situaţiei epidemiologice prin COVID-19 în Republica Moldova.

Preparatele destinate tratării bronşitei acute vor fi prescrise de către medicii de familie pentru tratamentul episodic în condiţii de ambulatoriu în sala de tratamente/staţionar de zi, cabinete de proceduri și la domiciliu.

Aceste medicamente vor fi compensate în proporţie de 100% pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani şi de 70% în cazul adulţilor.

Cetăţenii pot beneficia în mod gratuit de cel puțin o denumire comercială de medicament din cadrul unei denumiri comune internaționale din cele compensate parţial din fondurile de asigurare medicală obligatorie.

La fel, pacienții care suferă de diabet zaharat vor avea acces la insuline sub formă de cartușe, care sunt mai ușor de administrat și prezintă mai multe avantaje.

Modificările propuse vor intra în vigoare la momentul publicării actelor normative în Monitorul Oficial.

Lista medicamentelor poate fi găsită la medicul de familie, în farmacii sau pe site-ul CNAM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"