NordNews
Avem ce spune

Mai multe paturi libere și mai puține decese. Cum țin piept Covidului medicii din nordul R. Moldova

De la instaurarea Stării de urgență pentru tocmai 60 de zile, numărul de infectări cu COVID-19 a scăzut simțitor, iar spitalele raionale din nordul țării fac față mai ușor provăcărilor. Cel puțin asta susțin reprezentanții instituțiilor medico-sanitare din 11 raioane.

Spitalul Raional Fălești dispune de 35 de paturi predestinate pacienților cu COVID-19, dintre care 19 sunt ocupate. În ultimele două săptămâni, în incinta spitalului au decedat opt persoane.

În raionul Florești, lucrurile stau relativ mai bine. Din numărul total de 60 de paturi din secția COVID-19 doar 17 sunt ocupate. În ultimele 14 zile, în cadrul spitalului raional a fost înregistrat un singur deces, pe când în luna februarie au decedat tocmai 19 persoane.

Spitalul Raional Glodeni dispune de 70 de paturi pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19. Conform statisticilor, astăzi, în spital sunt internate 51 de persoane bolnave de coronavirus. În ultimele două săptămâni, în urma complicațiilor provocate de COVID-19 au decedat șase pacienți.

În spitalul din Rîșcani se înregistează o dinamică pozitivă. Din 160 de locuri de care dispune instituția, 50 sunt  preconizate pentru internarea persoanelor testate pozitiv la COVID-19, iar 25 de paturi sunt trecute în rezervă. În total, în prezent, la Rîșcani sunt internați 46 de pacienți cu COVID-19.

În raionul Soroca a crescut considerabil numărul copiilor infectați cu coronavirus. De la începutul anului 2021 au fost spitalizați 15 copii, iar în ultimele două săptămâni în spitalul raional au fost internați 8 minori, care au manifestat forme ușoare de COVID. Din cele 75 de paturi din secția de covid, 73 sunt ocupate. Astfel, de la instituirea Stării de urgență, în spitalul din raionul Soroca au decedat 12 pacienți.

„Facem față tuturor provocărilor, suntem susținuți de către Spitalul Clinic din Bălți și de către spitatlele din Chișinău. Dacă avem pacienți care manifestă forme extrem de grave de COVID-19, îi transferăm într-un mod alert la Bălți. Le mulțumesc tuturor medicilor și instituțiilor medico-legale care luptă cot la cot cu noi împotriva acestui virus”, a declarat managerul spitalului din Soroca, Angela Rusnac.

Spitatul Raional Briceni a pregătit 97 de paturi pentru pacienții diagnocticați cu coronavirus, 62 din ele fiind ocupate. De la începutul lunii aprilie, în spital au decedat șase pacienți care au făcut complicații în urma infectării cu COVID-19.

Iar în Spitalul Raional Dondușeni, pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19 au fost repartizate 48 de paturi, dintre crae 37 sunt ocupate.

În raionul Edineț, actualmente se tratează 184 de pacienți diagnosticați cu COVID-19. De la începutul Stării de urgență, în spital au decedat 14 pacienți, iar la domiciliu au mai decedat încă două persoane.

Spitatul Raional Sîngerei dispune de 40 de paturi predestinate pacienților diagnosticați pozitiv la COVID-19. Din numărul total de locuri, 26 sunt ocupate, iar de pe 1 aprilie, în cadrul spitalului au decedat două persoane.

 În același timp, în raionul Drochia din cle 90 de paturi predestinate pentru pacienții cu coronavirus, 75 sunt ocupate.

 Îar în cadrul Spitalului Clinic Bălți, de la începutul pandemiei au decedat 32 de pacienți testati pozitiv la COVID-19.

Reprezentanții de la Spitalul Raional Ocnița nu au fost de găsit.

În Republica Moldova au fost confirmate 242 364 de cazuri de contaminare cu COVID-19, dintre care 11 890 sunt active. Menționăm că, 5438 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata