NordNews
Avem ce spune

Mai multe persoane au fost atacate cu o machetă în apropiere de fostul sediu al revistei Charlie Hebdo

Mai multe persoane au fost atacate cu o machetă, în dimineața de vineri, 25 septembrie 2020, în apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat în ianuarie 2015, informează cotidianul.md.

Atacul, care a avut loc în plin proces al atentatelor din ianuarie 2015 din capitala franceză, ar fi fost comis de o singură persoană, a precizat prefectura poliţiei din Paris, care iniţial a evocat doi suspecţi care au fugit de la locul atacului şi patru răniţi.

Procuratura antiteroristă din Franța a luat în gestiune cazul și tratează atacul drept posibil incident terorist. Poliţia a evocat un bilanţ de cel puţin doi răniţi. O celulă de criză a fost activată la Ministerul de Interne, iar premierul Jean Castex şi ministrul de interne Gerald Darmanin s-au deplasat la locul atacului.

Potrivit unor surse citate de Le Parisien, doi dintre răniți, despre starea cărora nu se cunoaște nimic deocamdată, au fost transferați la Spitalul Salpetriere și la Spitalul European Georges Pompidou.

Aceștia ar fi doi angajați ai revistei France 2 „Cash Investigation”, care lucrează pentru compania de producție First Lines. Victimele ar fi indicat că au fost rănite de un bărbat care se afla pe stradă, în fața fostului sediului Charlie Hebdo.

Postul BFMTV a relatat că cel puţin trei persoane au fost rănite în atac, dintre care două sunt în stare gravă. Conform altor media, ar fi vorba despre patru răniţi.

În jurul orei 12:30, primul suspect a fost arestat în apropierea Place de la Bastille, în centrul Parisului. Acesta avea hainele pline de sânge. O sursă judiciară a anunţat că a fost reținută și o a doua persoană suspectă.

Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată.

Atacul survine după ce Charlie Hebdo a făcut recent obiectul unor noi ameninţări după ce săptămânalul a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mohamed, în perspectiva deschiderii, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din 7-9 ianuarie 2015.

La începutul săptămânii, directoarea de resurse umane a publicaţiei Charlie Hebdo, Marika Bret, a trebuit să îşi schimbe domiciliul ca urmare a ameninţărilor primite, considerate extrem de grave de autorităţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"