NordNews
Avem ce spune

Mai mulți agenți economici au fost amendați, după ce au majorat nejustificat prețurile

Mai mulți agenți economici au fost sancționați pentru că au majorat nejustificat prețurile la unele produse alimentare și farmaceutice. Sancțiunile au fost aplicate în urma a 1.843 de verificări efectuate de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS), în perioada 1 martie – 7 august 2020, scrie cotidianul.md.

Au fost stabilite 217 cazuri de încălcare a prevederilor modului de formare a prețului prin depășirea adaosului comercial aplicat stabilit de legislația în vigoare, și au fost adoptate decizii asupra cazului de încălcare fiscală fiind calculat venit ilicit și, aplicate sancțiuni în sumă totală de 548 de mii lei.
De asemenea, Serviciul Fiscal de Stat atenționează că, săptămânal vor fi desfășurate acțiuni de control la unitățile comerciale a produselor alimentare și farmacii/depozite farmaceutice.
Suplimentar, pentru verificarea respectării prevederilor legislației în vigoare, Serviciul Fiscal de Stat planifică exercitarea controalelor fiscale prin metoda verificării operative aferent contribuabililor din mai multe segmente de activitate economică, inclusiv:

a) Prestarea serviciilor de transport rutier de pasageri, național/internațional inclusiv în regim taxi;
b) Prestarea serviciilor de întreținere și reparații auto, activități conexe;
c) Comerțul online;
d) Casele de schimb valutar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"