NordNews
Avem ce spune

Mai mulți copii din diasporă și din Republica Moldova vor participa la Programului DOR

 O sută  de copii din diasporă și din Republica Moldova au fost selectați pentru participare la cea de-a VI-a ediție a Programului DOR – Diaspora*Origini*Reveniri, care se va desfășura în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul prim-ministrului Pavel Filip.
La DOR 2018 vor participa copii și tineri din 18 țări: Irlanda, Grecia, Franța, Italia, Federația Rusă, Norvegia, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii, Cehia, Bulgaria, Portugalia, Georgia, Canada, România, Ucraina, Marea Britanie și Republica Moldova.
În cadrul programului vor fi organizate activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri cu diverse personalități din țară.
În total, la program s-au înregistrat 249 de persoane, fiind selectați 100 de participanți, dintre care 80 din diasporă și 20 din Republica Moldova.  Copii din diaspora au fost selectați ținând cont de cei care nu au mai participat anterior la programul DOR. La ediția din acest an, pentru prima dată s-au înregistrat copii ai conaționalilor noștri stabiliți în Norvegia, SUA, Bulgaria și Georgia.
Programul DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare. Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți – cu țara lor de baștină, Republica Moldova.  Amintim că Prima ediția a programului DOR a avut loc în 2013.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"