NordNews
Avem ce spune

Mai mulți deținuți din Penitenciarul Nr.18 au ajuns la spital, după o bătaie serioasă

Mai mulți deținuți au ajuns la spital, după ce s-au încăierat noaptea trecută, în jurul orei 22:00, în Penitenciarul Nr.18 Brănești, din Orhei. Cel puțin doi s-au ales cu traumatisme grave, iar alții câțiva cu răni ușoare, transmite deschide.md.

Sursele Deschide.MD  susțin că un grup de deținuți cu „autoritate” în instituția de detenție, cu pumnii, picioarele, dar și unele obiecte contodente, i-au luat la bătut pe alți deținuți care ar fi trecut în penitenciar telefoane, dar fără „acordul” lor.

În urma încăierării, doi dintre deținuți au fost transportați la spital. Unul a fost diagnosticat cu fractură închisă a antebrațului stâng, iar cel de-al doilea a fost internat în secția chirurgie cu fracturi costale pe stânga, fractură la omoplatul drept, dar și contuzie severă în regiunea dorsală-toracică.

Ceilalți deținuți au primit ajutor medical și au fost escortați înapoi în penitenciar.

Solicitat telefonic, Vladimir Cojocaru, directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, a confirmat informația și a declarat pentru Deschide.MD că în acest caz a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru a se stabili toate circumstanțele.

„Angajații penitenciarului, în timpul verificărilor au stabilit că în unul din sectoarele din penitenciar mai mulți deținuți s-au luat la bătaie. Respectiv, angajații au intervenit promt și au calmat spiritele. Totodată, aseară am trimis la Bărnești o echipă din cadrul ANP pentru a iniția o anchetă de serviciu și a face toate controalele  rigoare în acest caz”, susține Cojocaru.

Directorul interimar al ANP a ținut să menționeze că despre acest caz, imediat au fost sesizate toate organele de drept competente pentru a elucida acest caz, poliția și procuratura.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"