NordNews
Avem ce spune

Mai mulți primari s-au adunat astăzi în fața Parlamentului, și au scandat: „Libertate!” și „Jos dicatorul!”

Mai mulți reprezentanți ai autorităților publice locale s-au adunat astăzi în fața Parlamentului pentru a-și arăta susținerea pentru deputații din Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, care au format o majoritate parlamentară și au investit un nou Guvern. Primarii s-au plâns de presiunile făcute asupra lor de reprezentanții Partidului Democrat, au scandat minute în șir „Libertate!” și au întâmpinat-o cu aplauze pe Maia Sandu.
 Primarul localității Puhoi, din raionul Ialoveni, Petru Frunze a fost primul care a ținut o cuvântare. El i-a numit eroi pe aleșii locali care au reușit să rămână pe poziții, în pofida presiunilor făcute de PD: „Acești eroi de astăzi au fost persecutați, amenințați. Eu personal am simțit asta pentru că am activat ca primar din partea unui partid de opoziție. Vrem să trăim într-o țară liberă, unde administrația publică locală poate accesa fonduri UE pentru dezvoltarea localităților”, a menționat acesta.
Prim-ministra Maia Sandu le-a mulțumit primarilor pentru susținere și i-a îndemnat pe cetățeni să participe la marșul de duminică: „Este de apreciat curajul celor care sunt primii, care ies în apărarea democrației. Sprijinul pentru Guvernul investit este sprijin pentru procesul democratic. Știm cum s-a ajuns la fiecare primar cu șantaj, să sprijiniți PD. Să nu mai permitem ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, să nu mai atenteze nimeni la administrația publică locală. Noi vom munci ca dvs să aveți toate condițiile să creați standarte de viață bună în localități. Să facem acest angajament comun și să lucrăm mână în mână. Duminică să ieșim cu toții la marșul poporului, să demonstrăm că ne-am eliberat de frică”.
Și primarul de Băcioi, Vitalie Șalaru a declarat că salută „coaliția parlamentară formată în interesul poporului”: „Cer fostei guvernări să conștietizeze gravitatea acțiunilor pe care le comit. În mod pașnic să purceadă la transferul puterii noului Guvern. Avem nevoie de coeziune socială și nu de dezbinare politică”, a menșionat acesta.
Primarii au scandat „Jos dictatorul!” și au cerut Partidului Democrat să cedeze puterea.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"