NordNews
Avem ce spune

Mai mulți soferi din Bălți au fost trași pe dreapta

Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta de poliţiştii de patrulare în cadrul unei razii  efectuate în municipiul Bălți. În urma verificărilor, au fost amendaţi conducătorii auto care au încălcat regulile de circulaţie sau nu și-au echipat automobilul corespunzător sezonului rece.
 

 “ Mașina este echipată conform cerințelor de iarnă? Prezentați, vă rog, actele. Ar fi de dorit ca în față sa fie anvelopele mai bune.”

“ Automobilul este pregătit pentru iarnă? O lopată și nisip aveți în mașină? Cunoașteți că trebuie de avut toate acestea, în cazul în care rămâneți în pană, să puteți să întreprindeți ceva.”

“Anvelopele din față nu sunt echipate corespunzător sezonului ”

 
Potrivit punctul 122, subpunctul 5, litera “e” din Regulamentul  Circulaţiei Rutiere, toți participanții la traficul rutier sunt obligați să-și echipeze autovehiculele conform sezonului rece, în caz contrar, ei riscă o amendă între 1305 și 2.900 de lei.
 

“ În legătură cu condițiile climaterice de la moment, recomandăm tuturor participanților la traficul rutier, ca să echipeze autovehiculele corespunzător sezonului rece a anului, ceea ce este prevăzut prin punctul 122, subpunctul 5, litera e al Regulamentului Circulației Rutiere. Totodată, atenționăm despre necestitatea ajustării regimului de viteză în corespundere cu condițiile climaterice de la moment. Adăugător la cele menționate, ar fi oportun ca toți participanții la trafic, să aibă în vehicule mijloace individuale, cum ar fi: plapume,       lopeți și altele. ”, a declarat pentru nordnews.md, Pavel Oboroc,

inspector INP.

 
De asemnea, iarna, din cauza temperaturilor foarte scăzute, șoferii  se confruntă și cu alte probleme legate de echiparea corectă a autoturismului. Angajații auto service-ului “AutoCity” recomandă șoferilor să pregătească automobilul pentru perioada de iarnă din timp.
 

“ În primul rând, noi vă recomandăm să schimbați anvelopele de iarnă, potrivit legii din Moldova acest procedeu trebuie făcut la unu decembrie, dar după condițiile meteo de afară, aceasta trebuia de făcut cu o lună în urmă. După ce ați schimbat anvelopele, controlați unghiurile de instalare a roților , aceasta este o precedură de bază, de asemenea, trebuie de verificat conținutul antifrizului. La automobilele care sunt destinate să consume motorină trebuie de schimbat filtrul de combustibil, înainte de iarnă, lichidul pentru stergerea parbrizului, de asemenea, trebuie de umplut, de asemenea, trebuie de controlat starea bateriei, toate acestea trebuie de controlat înainte de a intra în sezonul rece.”,a declarat pentru nordnews.md, Eugen Sereda, manager la  compania “AutoCity”.

 
Angajații de la “AutoCity” au mai propus și anumite echipamente care îi pot ajuta pe șoferi pe timp de iarnă.
 
“ Noi vă propunem să cumpărați această lopată, este foarte comodă, puteți să o puneți în portbagajul mașinei, că ea nu ocupă mult loc, de asemenea, vă propunem acest stergător de parbriz. Lopățica e la prețul de 140 lei, iar ștergătorul de parbriz – la 95 de lei” 
“ Vă prezentăm locuția împotriva înghețării lacătului automobilului, care costă 75 de lei, ea se folosește foarte simplu. Dacă lăcățica a înghețat, introduceti solutia dată în broscuță si ea acționează. ” 
 
Profesorul de teorie de la Școala Auto “Forsaj”, Valerii Macrițchi, a dat câteva sfaturi importante conducătorilor auto, despre cum trebuie să acționeze odată cu venirea iernii.

 “ Primul sfat este că, înainte de a sosi aceste condiții de iarnă, conducătorii trebuie să pregătească vehiculul,așa-numita întreținere sau deservire tehnică sezonieră, anume începând cu toate mecanismele, agregatele care trebuie de verificat, evident și diagnostica de efectuat, ca apoi, conducând pe timp de iarnă, să nu întâmpine acele probleme cu disfuncții tehnice, care pot duce la accidente.” 

Valerii Macrițchi a mai menționat că fiecare automobil trebuie să fie dotat cu utilaje conforme sezonului rece a anului.

“ Noi trebuie să amintim, că fiecare automobil trebuie să fie dotat cu trusa medicală, triunghiul de presemnalizare sau vestă fluoriscentă. Însă, dacă vorbim de condițiile de iarnă, atunci aubomobiliștii trebuie să aibă o lopățică, dacă este posibil și  câteva kilograme de material antiderapant sau pur și simplu de niște nisip.” 

Respectarea acestor măsuri de protecție și a recomandărilor experților din domeniu minimalizează vizibil riscul de accidente rutiere.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"