NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al țării

Șefa statului Maia Sandu a anunțat că va candida pentru încă un mandat la funcția de președinte al țării. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru agenția de știri americană Bloomberg, transmite MOLDPRES.

Oficialul și-a exprimat convingerea că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030. Totodată, aceasta a vorbit despre pericolul care poate surveni din partea Federației Ruse. „Am simțit încercările Rusiei de a ne destabiliza țara și de a ne submina eforturile în constituirea instituțiilor puternice, proceselor democratice și integrarea în UE, care sunt atât de importante pentru noi”, a spus Maia Sandu.

Oficialul a remarcat că țara poate adera la Uniunea Europeană alături de regiunea transnistreană, în ciuda prezenței trupelor ruse. „Secretul soluționării conflictului este continuarea reformelor economice și lupta cu corupția. Acest lucru va plasa țara cu o populație de 2,6 milioane de oameni – una dintre cele mai sărace din Europa – pe o cale clară de aderare la UE și va arăta locuitorilor din regiune că legăturile cu blocul comunitar, și nu cu Rusia, vor fi benefice pentru viața lor”, a afirmat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului și-a confirmat intenția de a candidă pentru un nou mandat de președinte al țării „pentru a menține sentimentul pro-european și ieșirea din orbita Moscovei”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"