NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu a avut o întrevedere cu președinta în exercițiu al OSCE, Ann Linde

Președinta în Exercițiu al OSCE, Ann Linde, ministră a Afacerilor Externe a Suediei, a avut o întrevedere și cu președinta Maia Sandu, cu care a discutat despre dosarul transnistrean, mai exact despre asigurarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în stânga Nistrului, inclusiv dreptul la libera circulație; situația pandemică din regiune și relansarea procesului de negocieri, după cum se arată într-un comunicat al președinției, transmite radiochisinau.md. 

„Am subliniat determinarea noastră de a găsi căi exclusiv pașnice pentru apropierea celor două maluri, dar și faptul că locuitorii din stânga Nistrului sunt cetățeni cu drepturi depline ai Republicii Moldova”, a menționat Maia Sandu.

La întrevedere s-a discutat despre cooperarea bilaterală cu Suedia, unul dintre cei mai mari donatori ai Republicii Moldova și susținător al parcursului nostru european.

„I-am informat pe partenerii suedezi despre acțiunile de curățare a justiției și de combatere a corupției, pe care le vom întreprinde, despre situația politică internă și despre prioritățile de viitor. Între acestea, am menționat educația, mediul și rezistența la schimbările climatice, reformarea instituțiilor publice ș.a.”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"