NordNews
Avem ce spune

FOTO | Maia Sandu a avut o întrevedere cu primara orașului Strasbourg, Jeanne Barseghian

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu Jeanne Barseghian, primara orașului Strasbourg, orașul de reședință al Consiliului Europei.

„I-am mulțumit doamnei Barseghian pentru susținerea primăriei or. Strasbourg în organizarea eficientă a votării cetățenilor moldoveni la alegerile din anul trecut în condiții de pandemie, dar și pentru găzduirea multor studenți moldoveni, care învață în acest oraș. Sper că tinerii din Moldova vor reveni acasă după încheierea studiilor pentru a pune în practică în Republica Moldova ceea ce au învățat la Strasbourg”, a spus Maia Sandu.

Primara orașului Strasbourg a dat asigurări că va sprijini buna organizare a votării pentru cetățenii Republicii Moldova și la scrutinele următoare.

„Am făcut un schimb de opinii despre provocările moderne cu care se confruntă orașele europene, despre planurile de dezvoltare ale orașului Strasbourg. Am discutat și posibilitatea de a organiza schimburi de experiență între primăria orașului Strasbourg și localitățile din Republica Moldova conduse de femei, pe o platformă comună sub umbrela primăriei Strasbourg și a instituției prezidențiale din Moldova”, a conchis șefa statului.

Jeanne Barseghian este o cunoscută ecologistă și susținătoare a dezvoltării urbane verzi și o promotoare a implicării femeilor în politică și administrația locală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata