NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Simon Springett și cu Igor Pokanevych

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident ONU, și Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în țara noastră. În cadrul întâlnirii, șefa statului a vorbit despre accesul cât mai rapid la vaccinul anti-coronavirus pentru cetățenii Republicii Moldova, sprijinirea recuperării economice și răspunsul la aprofundarea sărăciei, survenite ca urmare a crizei Covid-19.

 

Le-am mulțumit interlocutorilor mei pentru ajutorul acordat anul trecut în scopul combaterii pandemiei Covid-19 și pentru susținerea sectorului de sănătate și mi-am exprimat speranța că ne vom bucura de aceeași deschidere și în problema accesului la vaccinul anti-Covid-19″, a subliniat președintele.

Totodată, Maia Sandu a menționat și despre miza pe sprijinul ONU și al Agențiilor Națiunilor Unite în perioada post-pandemică, dar și pentru reformarea sistemului de sănătate, asigurându-i sustenabilitatea.

Am ținut să accentuez că doar fortificând sectoarele-cheie, stopând corupția și redresând economia vom reuși să determinăm cetățenii să nu plece din țară”, a adăugat Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata