NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu a cerut Guvernului compensații mai mari pentru consumul de energie termică

Maia Sandu a anunțat că a solicitat Guvernului să identifice, în următoarele zile, soluții pentru a mări compensațiile pentru energia termică.

„Am discutat cu colegii din Parlament și Guvern despre facturile mari la agentul termic și la gaze, care sunt o consecință a creșterii continue a prețului la gazele naturale pe piața europeană. Am stabilit că este nevoie de măsuri suplimentare de ajutorare a consumatorilor pentru achitarea agentului termic”, a declarat Maia Sandu.

În următoarele zile, Guvernul ar urmă să identifice anumite soluții.

„Am solicitat Guvernului să identifice, în următoarele zile, soluții pentru a mări compensațiile pentru energia termică, iar în cazul în care va crește tariful la gazele naturale – să fie crescute și compensațiile pentru gaze”, a mai spus șefa statului.

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, susține că tariful pentru consumatorii finali ar putea ajunge până la 14,7 lei pentru un metru cub de gaze, în cazul în care se menține prețul de 646 de dolari per mia de metri cubi de gaze naturale.

„Dacă se menține prețul de 646 de dolari per mia de metri cubi de gaze naturale, am spus că din calculele preliminare, tariful pentru consumatori ar fi de 14,6 – 14,7 lei. Dar acestea sunt calcule preliminare. În mod normal, acest preț de 646 de dolari per mia de metru cubi de gaze naturale nu ar trebui să se mai repete pentru că suntem în perioada când ieșim din iarnă. Respectiv, în mod normal, prețul ar trebui să scadă”, a declarat Spînu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"