NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu a primit Premiul România Europeană: Pentru R.Moldova victoria Ucrainei este șansa de a rămâne parte a lumii libere

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit la Cluj Napoca (România) „Premiul România Europeană”. Evenimentul a avut loc în cadrul conferinței „Europa după războiul din Ucraina. Perspective, viziuni, strategii, proiecte”, organizată de Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană, transmite deschide.md.

În discursul de recepție, Maia Sandu a afirmat că regimurile autoritare speră că războiul  va slăbi lumea democratică. Aceste regimuri vor plăti un preț și mai mare, dacă Vladimir Putin nu va fi oprit acum, a mai spus Maia Sandu în conferința de la Cluj-Napoca.

„Războiul Rusiei în Ucraina este o amenințare pentru întreaga lume democratică. Regimurile autoritare, chiar dacă nu sprijină deschis Rusia, speră ca lumea democratică să fie slăbită în acest război, să fie dezbinată, să-și piardă sprijinul popular. De aceea, la nivel global, victoria Ucrainei este importantă, nu doar pentru restabilirea dreptului internațional ci și pentru consolidarea democrațiilor. Pentru Republica Moldova, victoria Ucrainei înseamnă restabilirea păcii, scoaterea trupelor ruse din țara noastră, dezvoltarea economică normală și șansa de a rămâne parte a lumii libere, șansa de a avansa pe calea integrării europene”, a declarat Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită la Cluj Napoca, a făcut apel la susținerea necondiționată a Ucrainei, indiferent de costuri sau de durata războiului.

Înaintea decernării premiului ICDE președintelui Republicii Moldova, au avut loc mai multe lansări de carte, dar și două paneluri, „Perspective, viziuni și strategii în Europa post-război”,  „Pregătirea tehnică a negocierilor de aderare ale Republicii Moldova și Ucrainei. Sprijin din partea UE și României” și „Provocări și consecințe ale războiului din Ucraina asupra proiectelor de cercetare doctorală și postdoctorală”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"