NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu a publicat un mesaj în contextul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001: Libertatea și democrația trebuie apărate zi de zi

Președintele Maia Sandu a publicat un mesaj de comemorare a victimelor atentatelor teroriste, produse la 11 septembrie 2001 în Statele Unite ale Americii. Sunt douăzeci de ani în care mii de familii, din toată lumea, continuă să-și plângă morții. Aproape 3000 de oameni care în acea zi tragică au mers liniștiți la muncă sau în călătorie și sute de oameni care au murit ulterior, din cauza complicațiilor de sănătate provocate de azbestul toxic din clădirile ce s-au prăbușit, scrie deschide.md.


„Ziua de 11 septembrie 2001 ne-a arătat cât de interconectată, dar și cât de fragilă este lumea în care trăim. Lecția acestei zile ne spune că guvernele de astăzi trebuie să fie și mai solidare în fața pericolelor globale, pentru a asigura securitatea cetățenilor. Și că statul de drept, democrația și libertatea trebuie apărate zi de zi. Aceasta este temelia societății în care viața umană are prioritate”, se arată în mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"