NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu a semnat decretul de aprobare a unei noi componențe a Consiliului Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de aprobare a unei noi componențe a Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Semnarea decretului privind noua componență a CSS derivă din necesitatea de a include noi membri din oficiu ai CSS ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. 

În listă se regăsesc câțiva miniștri din Guvernul Gavrilița, deputați PAS, Vladimir Munteanu, viceguvernatorul Băncii Naționale, câțiva membri ai Aparatului Prezidențial al Republicii Moldova, dar și Tatiana Răducanu, judecător în demisie, actualmente președinta Consiliului de Administrare a Centrului de Resurse Juridice.

Din componenţa CSS fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, ministrul apărării, ministrul afacerilor interne, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, procurorul general şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"