NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: „Astăzi, mai mult ca niciodată simțim sprijinul puternic al României”

„Astăzi, mai mult ca niciodată simţim sprijinul puternic al României”, a declarat joi preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află în vizită de lucru la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, scrie Agerpres.ro. 

„Am acceptat cu bucurie invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a veni la Bucureşti, să vorbim despre relaţiile noastre excelente şi proiectele comune. A trecut un an de zile de când ţările noastre au la hotar un război crunt şi nedrept, pe care l-am condamnat din prima zi. Astăzi, mai mult ca niciodată simţim sprijinul puternic al României pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru pacea, bunăstarea şi viitorul nostru european”, a spus şefa statului, potrivit unui comunicat transmis de Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova.

În numele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, preşedinta Maia Sandu a mulţumit preşedintelui Iohannis „pentru reacţia promptă şi ajutorul generos oferit de către România de fiecare dată când ne-am pomenit în dificultate şi situaţii de criză, aşa cum a fost şi cu şantajul energetic prin care tocmai am trecut”.

„În 2023, prioritatea noastră este reconstrucţia economiei, continuarea reformelor şi consolidarea securităţii statului. România rămâne principala piaţă de desfacere pentru produsele moldoveneşti, dar ştiu că putem fi şi mai prezenţi pe piaţa românească. Vrem să atragem mai multe investiţii româneşti în Moldova”, a subliniat Maia Sandu.

Totodată, lidera de la Chişinău a comunicat că proiectele începute vor fi continuate: „Vom continua realizarea proiectelor comune de infrastructură şi de interconectare energetică, vom extinde şi proiectele pe care le avem în domeniile educaţionale, culturale precum şi al dezvoltării locale şi protecţiei mediului. Având sprijinul României, alături de susţinerea altor parteneri internaţionali, Moldova este pregătită să meargă – cu toată încrederea – înainte”, a conchis preşedinta Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"