NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu cere CEC-ului să anuleze de urgență o decizie

CEC a emis o circulară prin care interzice candidaților la prezidențiale să folosească banii din donațiile persoanelor pentru susținerea partidelor politice. Această circulară a fost propusă de fostul consilier socialist Maxim Lebedinschi, a declarat lidera PAS, Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

De când am venit în politică, am vorbit de zeci de ori, poate chiar de sute de ori, de faptul că corupția într-un stat începe de la corupția în politică. Ieri a venit scrisoarea de la CEC cu propunerea deja aprobată a socialistului și fostului consilier a lui Igor Dodon, Maxim Lebedischi, în care mi se spune că partidele politice nu au nici o treabă cu candidații la prezidențiale. Respectiv, toți bănuții care sunt adunați zi de zi de câteva săptămâni nu pot fi folosiți în această campanie electorală, a declarat Maia Sandu.

Lidera a mai declarat că această decizie îl favorizează pe Igor Dodon, care a anunțat că se înregistrează la prezidențialele din acest an în calitate de candidat independent.

Dodon candidează independent pentru ca să mai pună la cale o metodă de fraudare a acestor alegeri. Igor Dodon își finanțează campania din resursele statului, iar în al doilea rând la el vin banii din „culioace”, a mai adăugat Maia Sandu.

Maia Sandu a cerut CEC să anuleze de urgență această circulară transmisă tuturor partidelor politice și să o înlocuiască cu o decizie corectă care să permită finanțarea transparentă a campaniei prezidențiale din acest an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"