NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: Cinci luni de zile am fost filată de SIS. Am niște oponenți politici lași

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, anunță că a fost filată de serviciile speciale pe parcursul a cinci luni, adresându-se de mai multe ori la Procuratură în acest sens.

Am făcut adresare la Procuratură. Cinci luni de zile am fost filată de SIS. Sunt interceptată, cred că sunt urmărită cu atenție, ce fac, ce spun. Am niște oponenți politici lași. E greu să aduc probe, dar am această certitudine”, a declarat ex-premierul în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, informează deschide.md
Totodată, Maia Sandu a menționat că, la moment, în R.Moldova nu există instituții ale statului care să asigure protecția cetățenilor.
Serviciul de Informații și Securitate a venit cu o reacție la declarațiile ex-premierului. Instituția a respins „cu fermitate insinuările şi interpretările” privind realizarea unor astfel de activităţi.
SIS în activitatea sa acționează în strictă conformitate cu prevederile legale, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanei. În această ordine de idei, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări ce afectează imaginea şi credibilitatea instituţiei în calitate de garant al securităţii naţionale. SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii”, se menționează în comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata