NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu comentează situația de la TV8: „Toate lucrurile trebuie spuse până la capăt”

Maia Sandu afirmă la o emisiune de la TV8 că îndată ce a aflat despre presupusul șantaj din partea SIS aplicat asupra Nataliei Morari a discutat cu conducerea instituției, dar nu ar fi aflat nimic. Președinta consideră că jurnalista ar trebui să spună lucrurile până la capăt. Întrebată despre Veaceslav Platon, tatăl copilului Nataliei Morari, aceasta a dat de înțeles că el, de rând cu alți corupți, nu ar fi renunțat la ideea de a scoate bani din această țară, scrie agora.md

„Eu nu am avut de unde să știu mai bine. Eu am aflat ca și dvs. Chiar dacă au fost acuzații la adresa SIS. Eu am întrebat conducerea SIS dacă a fost vreun șantaj. Și conducerea a spus că nu știe nimic. Dacă a fost cineva din cadrul SIS, doamna trebuie să vină și să spună. Toate lucrurile trebuie spuse până la capăt. Dacă a fost cineva de la SIS și a șantajat, trebuie să spună exact. Să nu provocăm și mai multă neîncredere în societate, pentru că și așa neîncrederea în instituțiile statului este mare”, a declarat președinta țării la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

În ciuda faptului că Morari spunea în ultima sa postare pe internet, că Alexandru Stoianoglo e un om extrem de corect, Maia Sandu consideră, dimpotrivă, că acesta e un om comod pentru corupții mari.

„Noi suntem în continuare în război cu acești corupți mari. Ei au plecat din țară, dar asta nu înseamnă că ei au renunțat la ideea de a mai scoate bani din această țară. Ei acum au alte metode de a lupta împotriva statului. Ei au noroc de o Procuratură care nu le face nimic. Eu chiar cred că actualul procuror general e foarte comod pentru acești corupți mari. Putem doar să intuim anumite lucruri. E clar că există un front comun. L-am auzit aici pe Platon spunând că Plahotniuc nu mai are bani, de parcă Platon ar fi contabilul lui și și-ar face griji. E clar că există o încercare de a se coaliza și de a nu admite ca guvernarea să reușească să îi înlăture definitiv.

Miercuri, 8 septembrie, jurnalista Natalia Morari a anunțat că Veaceslav Platon este tatăl copilului său. Anunțul vine urmare a unor pretinse șantajări din partea Serviciului de Informații și Securitate, spune jurnalista. Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsele acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei Natalia Morari. Instituția neagă acuzațiile și condamnă „orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului, presei independente și inviolabilității vieții personale”.

Ulterior, organizațiile neguvernamentale de media și-au exprimat regretul și îngrijorarea în urma declarației făcute de jurnalista TV8, Natalia Morari, care a recunoscut că are o relație personală cu omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, iar ulterior achitat în urma rejudecării dosarului. În prezent, Veaceslav Platon se află în căutare internațională în vederea reținerii, fiind acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"